Wydruk jadalny - własna grafika - pełen nadruk A4
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Wydruk jadalny - własna grafika - WYDRUK W FORMACIE A4 cm
Wydruk gotowy na następny dzień od dnia zamówienia / akceptacji grafiki.
Szczegóły:
- Wydruk FORMAT A4
- Wydruk grafiki/ zdjęcia przesłanej przez klienta - nie odpowiadamy za jakość grafik nadesłanych - nie poprawiamy ich z automatu, chyba, że klient prześle szczegóły jak poprawić wydruk. Po akceptacji poprawek drukujemy grafikę.
- Barwniki spożywcze użyte do wydruku są przeznaczone do żywności, przez co wydruk jest w pełni jadalny.
- Jeżeli nie posiadasz grafiki, która by Cię interesowała albo mamy poprawić grafikę, aby była dobra jakościowo (ingerencja w przesłany obraz)- prosimy o przesłanie dokładnych szczegółów dotyczących realizacji.
Usługi poprawek / dodania napisów / tworzenia grafiki - dodatkowo płatne - wybierając odpowiednią opcję pokaże się końcowa cena.
Pierwsza cena ukazana w ofercie dotyczy wydruku na papierze opłatkowym, z grafiką przesłaną przez klienta w którą nie ingerujemy.
Jak zamówić?
- Dodaj grafikę, którą mamy wydrukować.
- Zrealizowany wydruk zostaje wysłany wraz z pozostałym zamówieniem (całe zamówienie - o ile w zamówieniu są inne produkty niż wydruk - jest realizowane po wykonaniu wydruku).
- Gotowy wydruk można odebrać na następny dzień (po złożeniu zamówienia i/lub akceptacji klienta naszej grafiki) w naszym sklepie stacjonarnym w Krakowie przy ul. Imbramowskiej 32
- Otrzymaną grafikę należy wyciąć samodzielnie.
- Przed nałożeniem dekoracji należy zdjąć folię ochronną.
Zdecyduj czy wybierasz papier:
- opłatkowy
- cukrowy
- czy skrobiowy
1) Sposób użycia wydruku na papierze opłatkowym: wyrównać górę upieczonego ciasta, posmarować/ obłożyć tort kremem maślanym, czekoladowym lub ganache, położyć opłatek i delikatnie docisnąć.
Jeśli kładziemy opłatek na masą śmietanową, zróbmy to przed samym podaniem, gdyż może on stracić swoją konsystencję. Najlepiej jednak go zabezpieczyć - posmarować od spodu żelem cukierniczym (np. Piping Gel), żel warto nałożyć też na wierzch opłatka - wydobędzie on kolory produktu i nada mu lekki połysk.
Składniki: skrobia ziemniaczana, woda, oliwa z oliwek, maltodekstryna, barwniki: tartrazyna (E102), azorubina (E122), błękit brylantowy FCF (E133), czerń PN (E151).
2) Papier skrobiowy (bezcukrowy) lub cukrowy nadaje się do udekorowania wypieków pokrytych masą cukrową, marcepanem, polewą czekoladową lub cienką warstwą kleju spożywczego. Należy unikać wilgotnych kremów przygotowanych na bazie bitej śmietany, budyniu. Można go przycinać nożyczkami.
Papier należy delikatnie zgiąć w kształt litery U i docisnąć do powierzchni tortu pokrytej kremem.
Unikaj przechowywania tortu udekorowanego wydrukiem w zamkniętym pudełku.
Skład papieru skrobiowego: skrobia modyfikowana (48%) (E1422), substancja słodząca: syrop sorbitolowy (E420ii), dekstroza z tapioki, tłuszcz roślinny (shea), substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna (E422), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancje stabilizujące: karagen (E407), karboksymetyloceluloza (E466), guma ksantanowa (E415), aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), substancja słodząca: sukraloza (E955); może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów w tym orzechów arachidowych oraz soi. barwniki: tartrazyna (E102), azorubina (E122), błękit brylantowy FCF (E133), czerń PN (E151)
Skład papier cukrowy: Skrobia(E1422,E1412) 25% Maltodekstryna 30%, Gliceryna 15%, Cukier 25%, Woda 2%, Stabilizatory(E414,E460i) 0.5%, Glukoza 0.5%, Emulgator(E471) 0.5%, Aromat(vanillina) 1%, Konserwant(E330) 0.5%. barwniki: tartrazyna (E102), azorubina (E122), błękit brylantowy FCF (E133), czerń PN (E151)