Proszek bezowy (albumina) 400 g Saracino
Proszek bezowy (albumina) 400 g Saracino
Proszek bezowy (albumina) 400 g firmy Saracino
Innowacyjny proszek zastępuje surowe białko kurze
- jako niezbędny składnik lukru królewskiego
- do produkcji bez (przepis poniżej)
- dodany do kremu maślanego utrzymuje jego konsystencję, masa nie rozwarstwia się i nie spływa, przydatny zwłaszcza latem
- inne przepisy, które wymagają białka kurzego
Skład: cukier puder, białko jaja w proszku, skrobia kukurydziana, aromat
Przepis na bezę:
- proszek Meringa Mix 100g
- woda (temp. pokojowa) 60g
- cukier puder (przesiany) 90g
Instrukcja: Proszek bezowy umieść w mikserze, następnie dodaj wodę o temperaturze pokojowej i ubijaj przez około 10 minut. Gdy masa będzie miękka i pieniąca się dosyp przesiany wcześniej cukier puder. Połącz składniki. Na koniec przełóż masę do rękawa cukierniczego, wyciśnij bezy. Piecz w piekarniku nagrzanym do 80°C do całkowitego wyschnięcia.
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię
Niepotwierdzona zakupem
Ocena: /5