Wydruk jadalny opłatek na tort TAPETA TŁO SYRENKA ŁUSKI
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Wydruk jadalny SYRENKA ŁUSKI
Cena początkowa wydruku dotyczy wydruku na papierze opłatkowym.
Zakupując u nas gotową grafikę zdecyduj czy wybierasz papier:
- opłatkowy
- cukrowy
- czy skrobiowy
Nie widzisz grafiki, która by Cię interesowała? Sprawdź ofertę wydruków personalizowanych. Zrobimy dla Ciebie wydruk, który spełni Twoje oczekiwania!
1) Sposób użycia wydruku na papierze opłatkowym: wyrównać górę upieczonego ciasta, posmarować/ obłożyć tort kremem maślanym, czekoladowym lub ganache, położyć opłatek i delikatnie docisnąć.
Jeśli kładziemy opłatek na masą śmietanową, zróbmy to przed samym podaniem, gdyż może on stracić swoją konsystencję. Najlepiej jednak go zabezpieczyć - posmarować od spodu żelem cukierniczym (np. Piping Gel), żel warto nałożyć też na wierzch opłatka - wydobędzie on kolory produktu i nada mu lekki połysk.
Składniki: skrobia ziemniaczana, woda, oliwa z oliwek, maltodekstryna, barwniki: tartrazyna (E102), azorubina (E122), błękit brylantowy FCF (E133), czerń PN (E151).
2) Papier skrobiowy (bezcukrowy) lub cukrowy nadaje się do udekorowania wypieków pokrytych masą cukrową, marcepanem, polewą czekoladową lub cienką warstwą kleju spożywczego. Należy unikać wilgotnych kremów przygotowanych na bazie bitej śmietany, budyniu. Można go przycinać nożyczkami.
Papier należy delikatnie zgiąć w kształt litery U i docisnąć do powierzchni tortu pokrytej kremem.
Unikaj przechowywania tortu udekorowanego wydrukiem w zamkniętym pudełku.
Skład papieru skrobiowego: skrobia modyfikowana (48%) (E1422), substancja słodząca: syrop sorbitolowy (E420ii), dekstroza z tapioki, tłuszcz roślinny (shea), substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna (E422), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancje stabilizujące: karagen (E407), karboksymetyloceluloza (E466), guma ksantanowa (E415), aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), substancja słodząca: sukraloza (E955); może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów w tym orzechów arachidowych oraz soi. barwniki: tartrazyna (E102), azorubina (E122), błękit brylantowy FCF (E133), czerń PN (E151)
Skład papier cukrowy: Skrobia(E1422,E1412) 25% Maltodekstryna 30%, Gliceryna 15%, Cukier 25%, Woda 2%, Stabilizatory(E414,E460i) 0.5%, Glukoza 0.5%, Emulgator(E471) 0.5%, Aromat(vanillina) 1%, Konserwant(E330) 0.5%. barwniki: tartrazyna (E102), azorubina (E122), błękit brylantowy FCF (E133), czerń PN (E151)
Dane techniczne
Grafiki wg motywu | TŁO / TAPETY |
Format | Nadruk A4 |