Pasta waniliowa z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami wanilii 19g Dr.Oetker
Pasta Waniliowa z Wanilii Bourbon z Madagaskaru z Ziarenkami Wanilii 19g Dr. Oetker
Opis produktu:
Pasta waniliowa Dr. Oetker to wyjątkowy produkt, stworzony z najdoskonalszej wanilii Bourbon pochodzącej z Madagaskaru, znanej jako "królestwo wanilii". Ta aromatyczna pasta, wzbogacona naturalnymi ziarenkami wanilii, w formie gładkiego żelu, doskonale nadaje wypiekom oraz deserom intensywny i esencjonalny waniliowy smak. Świetnie rozprowadza się w ciastach, kremach, polewach, sosach, bitej śmietanie, lodach oraz naleśnikach, nadając im wyjątkowy aromat.
Zastosowanie:
- Ciasta
- Desery
- Kremy
- Polewy
- Sosy
- Bita śmietana
- Lody
- Naleśniki
Dozowanie: 2-4 łyżeczki na 250 g mąki.
Składniki:
- Inwertowany syrop cukrowy
- Woda
- 15% ekstrakt wanilii Bourbon
- 2% ziarna wanilii
- Substancja zagęszczająca (tragakanta - z naturalnego pochodzenia roślinnego)
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Energia: 941 kJ / 222 kcal
- Tłuszcze: 0,1 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g)
- Węglowodany: 46 g (w tym cukry: 46 g)
- Białko: 0,1 g
- Sól: 0 g
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Pasta waniliowa Dr. Oetker to idealny wybór dla miłośników naturalnego smaku wanilii, doskonale sprawdzi się zarówno w domowych wypiekach, jak i bardziej wyrafinowanych deserach.