Masło kakaowe NCB-HDO3-654 3 kg Callebaut
- Masło kakaowe Callebaut jest uzyskiwane z wyselekcjonowanych prażonych pełnych ziaren kakaowca o najwyższej jakości. Ma neutralny smak i kolor. Posiada wszechstronne zastosowanie od bazy do kolorowych mieszanek przeznaczonych do rozpylania pistoletem, aż
Masło kakaowe Callebaut jest uzyskiwane z wyselekcjonowanych prażonych pełnych ziaren kakaowca o najwyższej jakości. Ma neutralny smak i kolor. Posiada wszechstronne zastosowanie od bazy do kolorowych mieszanek przeznaczonych do rozpylania pistoletem, aż po składnik regulujący płynność przygotowywanej czekolady. Dodanie od 1% do 8% masła kakaowego do całkowitej objętości czekolady sprawi, że będzie ona rzadsza i dzięki temu doskonała do cienkiego i bardzo cienkiego formowania i oblewania. Ponadto zwiększy to połysk i łamliwość czekolady w formowanych i oblewanych wyrobach cukierniczych. Bardzo proste w obróbce.
Skład: tłuszcz kakaowy.
Możliwe kontakty krzyżowe z alergenami pochodzące z procesu wytwarzania. Może zawierać MLEKO.
Warunki przechowywania:
Przechowywać produkt w pomieszczeniach czystych, pozbawionych obcych zapachów (wilgotność względna max. 70%). Temperatura składowania: 12 - 20 ˚C.