Czekolada rubinowa RUBY CHR-R35RB1-E4-U70 2,5 kg Callebaut
- Czekolada o intensywnej owocowości i świeżych, kwaśnych nutach. Zrodzona z rubinowych ziaren kakaowych czekolada Ruby RB1 nie zawiera żadnych dodanych barwników ani aromatów owocowych. Jej niepowtarzalny smak i kolor zachęcają do tworzenia niepowtarzalnyc
Czekolada rubinowa RUBY CHR-R35RB1-E4-U70 2,5 kg firmy Callebaut
Czekolada o intensywnej owocowości i świeżych, kwaśnych nutach. Zrodzona z rubinowych ziaren kakaowych czekolada Ruby RB1 nie zawiera żadnych dodanych barwników ani aromatów owocowych. Jej niepowtarzalny smak i kolor zachęcają do tworzenia niepowtarzalnych zestawień i odkrywania nowych pomysłów na słodycze, ciasta i desery. Dzięki swojej wszechstronnej płynności, Ruby RB1 jest idealna do szerokiego zakresu zastosowań, od formowania i oblewania po musy i nie tylko. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Charakterystyka:
- minimalna zawartość kakao 33,6%
- status kuwertury (zawartość masła kakaowego - 36.2%)
- rodzaj opakowania: worek
- waga: 2,5 kg
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 563 kcal
- Tłuszcz: 36 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g
- Węglowodany: 51 g, w tym cukry: 50 g
- Błonnik: 0 g
- Białko: 7 g
- Sól: 0,21 g
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa (E322), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), naturalny aromat waniliowy.
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.
Polecane aplikacje: pieprz, curry, cynamon, wanilia, piernik, mennica, wasabi, bazylia, szafran, rozmaryn, marakuja, liczi, morela, ananas, orzech kokosowy, owoce cytrusowe, czerwone owoce, mango, glony, rosé champagne, piwo owocowe, piwo gueuze, cuberdon, karmel, migdały, orzechy laskowe, olej sezamowy, ser camembert, ser rokfor, zielona herbata, kawa, octy, sos sojowy, gorzka czekolada, velvet chocolate callebaut, muszle św. Jakuba.