Czekolada mleczna 33,6 % SELECT 823-E4-U71 2,5 kg Callebaut
- Pomyśl o głębokim, ciepłym kolorze, gładkim kakaowym body i słodkich, karmelowych nutach. Ta uwielbiana czekolada ma pełny smak i doskonałą urabialność. Połącz ją z szeroką gamą mocnych pikantnych, owocowych, mlecznych lub likierowych smaków. Jej wszechst
UWAGA! ZE WZGLĘDU NA OKRES WAKACYJNY I WYSOKIE TEMPERATURY, PRODUKTY CZEKOLADOWE KUPUJESZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ - RYZYKO ROZPUSZCZENIA W TRANSPORCIE
Czekolada mleczna 33,6 % SELECT 823-E4-U71 2,5 kg firmy Callebaut
Pomyśl o głębokim, ciepłym kolorze, gładkim kakaowym body i słodkich, karmelowych nutach. Ta uwielbiana czekolada ma pełny smak i doskonałą urabialność. Połącz ją z szeroką gamą mocnych pikantnych, owocowych, mlecznych lub likierowych smaków. Jej wszechstronna płynność sprawia, że jest skuteczna w każdym zastosowaniu. Aby uzyskać idealnie zrównoważony i zrównoważony smak, mieszamy ziarna kakaowe z 3 różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Charakterystyka:
- minimalna zawartość kakao 33,6%
- status kuwertury (zawartość masła kakaowego - 36.2%)
- rodzaj opakowania: worek
- waga: 2,5 kg
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 563 kcal
- Tłuszcz: 36 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g
- Węglowodany: 51 g, w tym cukry: 50 g
- Błonnik: 0 g
- Białko: 7 g
- Sól: 0,21 g
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (33.6% minimalna zawartość kakao).
Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.
Polecane łączenia: cynamon, wanilia, goździki, laur, kardamon, mango, morela, cytryna, koniak (Armagnac), grappa, Leffe Blond, orzech macadamia, olej truflowy, lawenda
Polecane aplikacje:
- Cukiernictwo: do średniego oblewania, formowania średnich pustych figurek (15-30 cm), formowania pralin, formowania małych pustych figurek (5-15 cm), mieszania, szprycowania dekoracji, natryskiwania (aerograf), nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe i maślane, trufle.
- Ciastka i desery: do nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak krem bawarski, kremy i crémeux, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, mus.
- Wypieki piekarskie: do oblewania i lukru.
- Lody i sorbety: do nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak lody amerykańskie, tradycyjne lody włoskie, lody włoskie i sorbety.