Czekolada deserowa 56,4% ICE-45-DNV-552 2,5 kg Callebaut
- Wysokiej jakości produkt zastygający w postaci kaletek o intensywnym, wyważonym smaku ciemnej czekolady z bogatymi nutami prażonego kakao i nutami czerwonych owoców. Idealny do maczania lodów na patyku, rożków oraz tworzenia stracciatelli. Świetnie sprawd
Czekolada deserowa 56,4% ICE-45-DNV-552 2,5 kg firmy Callebaut
ICE-45-DNV-552 to wysokiej jakości produkt zastygający w postaci kaletek o intensywnym, wyważonym smaku ciemnej czekolady z bogatymi nutami prażonego kakao i nutami czerwonych owoców. Idealny do maczania lodów na patyku, rożków oraz tworzenia stracciatelli. Świetnie sprawdzi się także do lodów gałkowych, lodów włoskich i deserów lodowych.
Dodany do lodów lub użyty jako polewa stwardnieje w ciągu kilku sekund i stworzy pyszną, chrupiącą warstwę. Łatwo rozpływa się w ustach, rozpieszczając swoim doskonałym smakiem.
Sposób użycia:
Wystarczy rozpuścić w temperaturze 45°C – nie wymaga temperowania. Podczas serwowania czekoladę przechowywać ciepłą, aby zapobiec gęstnieniu.
Do maczania: zamoczyć lody na patyku raz lub dwa razy, aby stworzyć polewę czekoladową o preferowanej grubości
Jako polewa: polać gotowe lody i pozostawić do zastygnięcia;
Jako stracciatella: wymieszać kaletki z lodami, można również czekoladę rozpuścić, ostudzić i pokruszyć.
Skład: cukier; miazga kakaowa; tłuszcz kakaowy; tłuszcz MLECZNY; emulgator: lecytyna SOJOWA; naturalny aromat waniliowy.
- kakao: 56,4%
- mleko: 0,0%
- tłuszcz: 45,5%