Biała czekolada z karmelem 0,4kg Callebaut
- Stworzona i skomponowana z wyśmienitych składników takich jak karmelizowany cukier i karmelizowane mleko, Czekolada ta posiada bogate nuty toffi, masła, śmietanki i ekscytującej szczypty soli. Ciesz się jego bladobursztynowym kolorem ze złotym odcieniem,
Biała czekolada z karmelem 0,4kg Barry Callebaut
Stworzona i skomponowana z wyśmienitych składników takich jak karmelizowany cukier i karmelizowane mleko, Czekolada ta posiada bogate nuty toffi, masła, śmietanki i ekscytującej szczypty soli. Ciesz się jego bladobursztynowym kolorem ze złotym odcieniem, który sprawdza się w prawie każdym zastosowaniu. W celu uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku, mieszamy ziarna kakaowe z trzech różnych krajów pochodzenia: Wybrzeża Kości Słoniowej, Ghany i Ekwadoru.
Szczegóły:
- Rodzaj: Biała czekolada z karmelem
- Opakowanie: 0,4 kg
- Rodzaj opakowania: worek
- Minimalna zawartość masy kakaowej - 30.4%
Skład: tłuszcz kakaowy; cukier; MLEKO pełne w proszku; laktoza (z MLEKA); serwatka w proszku (z MLEKA); MLEKO odtłuszczone w proszku; karmelowy cukier 2,0%; emulgator: lecytyna SOJOWA; naturalny aromat waniliowy; sól
Warunki przechowywania: Przechowywać produkt w pomieszczeniach czystych, pozbawionych obcych zapachów (wilgotność względna max. 70%). Temperatura składowania: 12 - 20 ˚C.
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 571 kcal
- Tłuszcz: 37,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22,5g
- Węglowodany: 50,8 g, w tym cukry: 50,3 g
- Błonnik: 0 g
- Białko: 8,0 g
- Sól: 0,51 g
Polecane łączenia: wanilia, fasola tonka, jabłko, pomarańczowa, ananas, wiśnia, morela, daktyle, cytryna, migdały, herbata Matcha, kawa, gorzka czekolada, prażona kukurydza
Polecane aplikacje:
- Cukiernictwo: do średniego oblewania, formowania średnich pustych figurek (15-30 cm), formowania pralin, formowania małych pustych figurek (5-15 cm), mieszania, szprycowania dekoracji, natryskiwania (aerograf), nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak karmele, polewy do orzechów, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe i maślane, ganache, talarki czekoladowe, trufle.
- Ciastka i desery: do nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak krem bawarski, kremy i crémeux, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, czekoladowa lawa / fondant, mus, sosy, biszkopty i ciasta.
- Wypieki piekarskie: do oblewania i lukru. Idealne do takich produktów jak chleb i brioszki, herbatniki, muffinki, kremy do zapiekania (do tart, ciasta duńskiego i placków).
- Lody i sorbety: do nadawania smaku. Idealne do takich produktów jak lody amerykańskie, tradycyjne lody włoskie, lody włoskie i sorbety.